tisdag 3 november 2009

Över 15.000 firade AIKs guld på Råsunda!

Från AIK Fotboll.se

På måndagskvällen hyllades de svenska mästare av över 15 000 supportrar på Råsunda Fotbollstadion. De 90 minuterna bjöd på uppträdanden av AIK-profiler samt massiva hyllningar av hjältarna som vann Allsvenskan 2009.

Klockan 18 öppnade entréerna till Råsunda Fotbollstadion och arenan fylldes på efterhand medan högtalarna spelade bland annat ”Paint it Black” med Rolling Stones. Den Östra Övre läktaren var fullsatt, Norra Nedre/Mellan i det närmaste fullsatt och även Södra Nedre var välbefolkad när AIK bjöd in till Black Celebration för att hylla de svenska mästarna. ”SM-Guld, SM-Guld, SM-Guld” ekade från läktarna innan en guldhes Johan Segui hälsade välkommen och överlämnade ordet till kvällens konferencier Charlee Mian från AIK Media.

Först ut på Råsundas ännu gröna gräsmatta var Dogge Doggelito med låten ”Bad Boy” och sedan var det dags för Niklas Strömstedt att framföra ”Framme vid SM-Guld” som han skrev efter SM-guldet 1992. Före detta Ebba Grön-basisten Fjodor sjöng ”Underbara lag” och tillägnade den till den gamle hockeylegenden Leif ”Honken” Holmqvist samtidigt som han hälsade att han fått en liten guldhälsning från Thåström. Det musikaliska inslaget avslutes med att Magnus Lind tillsammans med publiken sjöng ”Drömmar av Guld”.

Efter en halvtimme var det så dags att presentera hela truppen som tillsammans jobbat hårt för SM-Guldet 2009. Först ut var ledarna som sprang ut i mittcirkeln till publikens applåder innan det var dags för spelarna. Mian presenterade samtliga spelarna med en liten kommentar samtidigt som hela Råsunda stod upp och hyllade spelarna.

Ordningen de presenterades i (samt publikens personliga hyllningssånger):
Niklas Rönn
Gabriel Özkan
Viktor Lundberg
Pontus Engblom
Yussuf Saleh
Daniel Gustavsson
Nicklas Bergh
Mikael Thorstensson
Saihou Jagne (”vem f*n är Usain Bolt, för vi har CH Jagne”)
Kevin Walker
Tomi Maanoja (”Tooomi Maanoja, Tomi Maanoja”)
Walid Atta
Niklas Backman
Lee Baxter
Dulee Johnson
Daniel Örlund (”Daaaaaaniel Örlund”)
Jos Hooiveld (”Jos, Jos, Jos, Jos”)
Martin Kayongo-Mutumba (publiken körde Martin-ramsan)
Markus Jonsson (”Markus Jonsson, Markus Jonsson”)
Kenny Pavey (”there’s only one Kenny Pavey”)
Antônio Flávio (“Flávio, Flávio, Flávio”)
Iván Obolo (“Argentina, Argentina” och “Iván, Iván Obolo”)
Miran Burgic (”Miran Burgic, Miran Burgic”)
Bojan Djordjic (”det finns bara en Bojan Djordjic”)

Publiken ville ha en sång av Bojan och han tog mikrofonen och tillägnade sången till lagets kapten innan han drog igång ”Tjerna till Landslaget”.

Jorge Ortiz (”Argentina, Argentina”)
Nils-Eric Johansson (”Nisse, Nisse, Nisse”)
Per Karlsson (”vi vill se Pertan hoppa”, vilket föranledde att AIK:s nummer 3 fick hjula till publiken stora jubel)

Efter spelarna följde sportchefen Björn Wesström samt chefstränaren Mikael Stahre och publiken vrålade unisont ”det finns bara en Micke Stahre”. Stahre fick frågan hur det kändes och svarade att han lever en dröm innan han konstaterade att ”AIK har vunnit SM-Guld, Mästare”!

Sist, men inte minst, var det dags för AIK:s lagkapten och guldskytt Daniel Tjernström att äntra gräset med Lennart Johanssons Pokal. Vrålet var öronbedövande när AIK:s trotjänare gick in mot mittcirkeln ackompanjerad av ”Tjerna till Landslaget”.

Spelarna tog sedan ett ärevarv runt Råsunda med pokalen och triumfmarschen förevigades av många fotografer på plats. Ett mäktigt fyrverkeri följde och det syntes troligen ända till Östermalm och Södermalm, kanske även till Göteborg...

Framför Norra Stå avslutades kvällen då laget gjorde vågen tillsammans med publiken innan lite spontansång av spelarna följde. Lee Baxter bjöd på ”Zigge-zagge”, Mikael Stahre på ”Vi är överallt”, Dulee Johnson på ”Vinna cupen, vinna cupen, AIK”, Flávio på ” Rap das Armas”, Jorge Ortiz på ”Campione, campione, olé, olé, ole”, Kenny Pavey på ”We are the Champions” innan Daniel Tjernström avlutade kvällen med orden ”Vi hade inte vunnit guld utan er, tack så mycket!”.

På lördag är det dags för sista matchen för i år då cupfinalen mot IFK Göteborg väntar.

1 kommentar:

Daniel Prembäck sa...

Norra stå firar laget med bengaler.
Bilder finns här:
http://daniel.premback.se/index.php?showimage=27
och här:
http://premback.se/AIK_SM-guld_2009/

 
javascript:void(0)