fredag 9 oktober 2009

Jag Tipsar...

Ville bara posta detta som signaturen AIKmittLIV postade på Gnagarforum!

(Detta mail sänds till UN, BA, SmL samt till änglarna)

Hej,

Mitt namn är ------ och anledningen till detta mail är dels det oro jag känner för Allsvenskans utveckling (inkl. den förvärrade situationen för supportrarna), och det den likgiltighet som gubbarna i fotbollsförbundet har gentemot oss fans.

Ännu värre är det att gubbarna inte kämpar för Allsvenskans bästa. Vare sig det handlar om att t.ex. kämpa för skattelättnader för våra fotbollskillar eller för att främja supporterkulturen på läktarna.
De har nu i åratal ignorerat oss och våra åsikter/önskemål. En av anledningarna till det kan vara att vi aldrig varit enade. Aldrig på riktigt hörts via de kanaler som påverkar dem, aldrig på ett adekvat sätt satt dem under press!

Låt oss alla älskare av vår kära klubb och älskare av Allsvenskan konstatera ett grundläggande faktum; Nämligen att gubbarna i förbundet brinner inte ens en BRÅKDEL av vad vi gör för vår fotbollsligas bästa. Det är dock dem som har ”makten” och kan påverka politiker och beslutsfattare i viktiga frågor. Sådan är verkligheten och det gäller att utgå från den.

Vi har nu ett riktigt gyllene tillfälle att ta vara på, det gäller sista matchen mot IFK G på ett fullsatt Gamla Ullevi. Hela fotbollssverige ser redan nu fram emot den match där Allsvenskan anno 2009 förmodligen kommer att avgöras. Det finns ingen bättre chans för oss supportrar att ENAS och manifestera för våra hjärtefrågor än detta tillfälle. En mediestrateg skulle få ståfräs av den möjlighet som vi supportrar faktiskt besitter. Skulle vi vilja få fram sakfrågorna via reklam eller andra mediakanaler skulle det kosta oss åtskilliga miljoner. Nu har vi chansen, om vi går ihop, enar oss i några hjärtefrågor som är viktiga för båda klubbarnas fans..

Massmedia och även vi fans gör allt för att piska upp stämmningen matchen. Allt och alla tror att det ska bli ett fullskaligt krig. Men tjänar vi verkligen på det?! Vi inbitna fans som älskar våra lag och den serie de spelar i... Här har vi chansen att skaka om gubbarna i förbundet och få fram viktiga sakfrågor. Hur paffa skulle inte alla sensationssugna journalister bli ifall vi gjorde en gemensam manifestation mot förbundet?! Mediedrevet skulle slå total bakut och vi skulle få ut vårt budskap till fullo om vi tar vara på chansen.

Mitt förslag är att vi fans för båda lagen samlas kring två frågor som vi kan jobba vidare med hur att presentera för det svenska folket, alla gubbdjävularna i förbundet och massmedia:

1.Skattelättnader för våra fotbollskillar.

Istället för att sitta ner med regering och beslutsfattare för att se över skattereglerna för våra spelare så fyller de tiden med oväsentligheter och till att förfölja oss fans närde inte via tombolaklubben straffar våra kära klubbar i tid och otid
Det måste gå att hitta en lösning på skattefrågan, annars kommer vi år in år ut att tappa våra killar till skitligor som Danmark, Norge, Österike, Rumänien... ja ni hajar...
Detta är den enskilt viktigaste frågan för mig. Utan skattelättnader tappar vi stjärnorna till b-ligor och Allsvenskan fortsätter att urholkas på dels unga talanger och dels på etablerade stjärnor. Vi tappar kvalitet på spelet i stort och klubbarna tappar intäkter för att medgångssupportrar och annat folk avstår profillösa matcher. Utvecklingen som sker är mycket oroande. Ska våra killar utomlands ska det vara för den sportsliga utmaningen inte för att tjäna en slant innan de lägger av. Vårt mål måste vara att skapa en sådan atmosfär (med skattelättnader, stämning på matcher etc) att Allsvenskan är så högt framme att VI lockar danskar och norrmän, inte vice versa. När såg ni senast en gubbe i förbundet, jobba för en sådan sak!?

Som sagt, de brinner inte ens en promille för Klubbarna och ligan jämfört med oss, annars hade deras handlingar visat motsatsen.

Nu har vi tiden på vår sida, vi kan gå ut med en kampanji, engagera fotbollsjournalister (som vi har respekt för). Kanske t.om trycka upp t-shirtar och dylikt dela ut till dem journalisterna.
Ska inte vara långrandig men enar vi inte oss och sätter press på alla makthavare i dess olika former så är vår liga död på sikt om inte skattesatserna ändras.

Den andra frågan är; Pyroteknik på matcherna

Här har förbundet och andra instanser (pga att förbundet inte sätter press på dem) slagit dövörat till och kommer med allehanda idiotförklaringar. De kan t.ex. föreslå att varje klubb får tio supportrar som genomgår en lämplig utbildning hos brandförsvaret el annan lämplig institution och att endast de får hålla på med av dem godkända pyrotekniska föremål. Detta kan pågå under ett år på prov, sköter vi inte oss (t ex genom att andra än de som genomgått utbildningen utför sådana aktiviteter) då har man försökt i a f.

Vill inte göra detta mail så långt men de två frågorna vore lämpliga enligt mig att föra fram matchdag i en gemensam manifestation. Hur den ska te sig kan man diskutera, brochyrer innan match, en 200 m lång banderoll med lämplig text från deras supportrars sida till vårt m.m.

Glöm inte att även många politiker kommer att följa matchen. Varför jag inte tar upp huliganlagen är att jag av egen erfarenhet vet att det är omöjligt att diskutera med polismakten eller få igenom något där. Vi ger då gubbarna en chans att fly fältet genom att de ska snacka bort hela grejen då de kan skylla på att de inte viker sig mot huliganer, hot och andra floskler...

Nej mina kära vänner i AIK och mina allra bittraste rivaler i IFK (tro mig mitt ifk-hat är så enormt att det är på gränsen till osunt) låt oss ena oss och verkligen chockera alla. Istället för att slåss går vi ihop för vår liga och våra klubbars skull. År 2010, 2011 ska vi ska inte förlora Òbolo, Gustav Svensson, M9, Robin Söder m.fl. m.fl. till skitligor. De ska vara kvar i vår liga så att intensiteten fortsätter och växer... Ska de sticka ska de iväg till en högre nivå!

Låt oss agera nu för alla vårs framtid och låt oss ge gubbarna i förbundet en metaforisk örfil. Detta är bara startskottet, vi supportrar måste göra skattefrågan till en hjärtefråga annars sticker snart killarna till Albanien och Moldavien så snart de länderna fått ordning på sin ekonomi och blivit industrialiserade...

Avslutar med att skriva; Hoppas vi inte låter hatet göra oss blinda så att vi inte ser vilken potential denna match ger oss älskare av fotboll att åstadkomma något!

Trevlig helg

Varma AIK-hälsningar ------------

Ps. Pratat idag med V. Capel och A. Almgren (änglarna) och de var verkligen intresserade att jobba vidare med frågan!

Inga kommentarer:

 
javascript:void(0)