söndag 4 oktober 2009

Inför Elfsborg – AIK 4/10 2009 kl 19:30 (Uppdaterad)

Dags för årets hittills viktigaste match i Allsvenskan! De Svartgula Derbykungarna ska be ge sig ner till Borås och möta de Gnäll-, nej jag menar Gulsvarta Tacos-ätarna!

Serieledande AIK går mycket stärkta från en derbyseger senast mot Djurgården, in i matchen med ett tre poängs avstånd ner till tvåan IFK Göteborg. IF Elfsborg är motståndarna för dagen och även de kommer stärkta från en seger, vilken kom i slutminuterna på Örjans Vall, mot Halmstad. IEF ligger för närvarande på en 3e plats, fyra poäng bakom AIK.

Elfsborg har vänt en dålig trend de har varit inne i några matcher medans AIK har haft en bra trend under en väldigt lång tid (med undantag för bortamatchen mot Helsingborg i förrförra omgången) och har ett sjukt bra självförtroende. Mötet mellan dessa lag på Råsunda i våras slutade 0-0 efter att AIK haft det bästa spelet och de flesta chanserna. Så här i efterhand grämer man sig verkligen att vi inte lyckades slå dem där! Här är Highlights från den matchen:Tidigare möten mellan lagen de senaste åren har alla slutat tungt för Gnaget. Eländet började år 2006 då AIK kom tillbaka från ett år i Superettan och överraskade de flesta med att göra en kanon säsong! AIK slutade tvåa, en poäng bakom just Elfsborg. Det tunga man minst mest från den säsongen (förutom självmålet hemma mot Henkeborg) var nog när vi tappade en 2-0 ledning i slutminuterna mot just Elfsborg, på Råsunda… Tungt, verkligen tungt! Om vi hållit i ledningen där hade vi vunnit guldet med två poängs marginal istället. Den säsongen spelade vi 1-1 mot dem nere i Borås på konstgräsmattan.

2007 blev ännu tyngre med torskar mot Elfsborg, två matcher i rad då vi mötte dem både i omgång 13 och 14. Första matchen på Råsunda slutade 0-1 och den nere i Borås slutade 2-0. Det man minns bäst från dessa matcher är dock hur AIK-klacken nere i Borås ropar: ”Vi vill se AIK, vi ville se AIK” efter matchen och Norling går fram och snackar med klacken. Vi låg på 11e plats (av 14) efter matchen men började i och med detta vinna igen. Vi vann 6 raka matcher och är helt plötsligt med i toppen igen! Detta kan ses i slutet av denna video:2008 var dock det tyngsta året hittills mot boråsarna. Redan i den andra omgången mötte vi Elfsborg och den matchen har jag förträngt helt. Det enda jag vet är att siffrorna slutade på 3-0 till IFE den matchen. Om man måste plocka upp något därifrån så är väl det denna incident:Hemmamatchen senare på hösten kommer jag ihåg att jag stod på jobbet och lyssnade på radion och mådde allmänt dåligt. 0-2 och IFE slog oss alltså med totalt 5-0 denna säsong, blytungt!

Här ses alla resultaten de senaste 10 åren nere på Borås Arena för AIK:
2008-04-07 IF Elfsborg - AIK 3-0
2007-07-12 IF Elfsborg - AIK 2-0
2006-09-09 IF Elfsborg - AIK 1-1
2004-07-11 IF Elfsborg - AIK 1-0
2003-06-23 IF Elfsborg - AIK 2-0
2002-08-11 IF Elfsborg - AIK 0-1
2001-08-19 IF Elfsborg - AIK 1-2
2000-04-10 IF Elfsborg - AIK 1-2
1999-06-21 IF Elfsborg - AIK 2-2
Tre vinster på 10 matcher...

Men revansch att ta ut nu då, i år är försvaret bättre än tidigare och vi har två riktigt bra anfallare i form av Obolo och Flavio! Ortiz har blossat ut till en av Allsvenskans bästa mittfältare och antagligen den bästa bollvinnaren av alla! Örat har höjt sig många nivåer från de senaste två säsongerna och självförtroendet är på topp! Dessutom kommer Elfborg ganska nyss från en oväntad stortorsk mot Malmö på nya Malmöstadion, med 5-0!!!

När det gäller laget vi kan ställa upp med inför denna match är väl det jobbigaste att Bojan Djordjic är avstängd efter sitt 6e gula kort för säsongen. Detta kompenseras i och för sig ganska väl av att Elfsborgs mittfältare Daniel Mobaeck också är avstängd efter att han fått sin tredje varning mot Halmstad senast.

AIK åker ner med följande trupp:
2 Niklas Backman, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Jorge Ortiz, 6 Walid Atta, 8 Daniel Tjernström, 9 Miran Burgic, 10 Iván Obolo, 11 Antônio Flávio, 14 Kenny Pavey, 18 Markus Jonsson, 19 Martin Kayongo-Mutumba, 20 Jos Hooiveld, 21 Mikael Thorstensson, 22 Nicklas Bergh, 24 Daniel Gustavsson, 27 Daniel Örlund, 29 Gabriel Özkan och 30 Dulee Johnson.

Skadeläget i laget:
Per Karlsson, Saihou Jagne

Trolig Laguppställning (4-4-2):
Målvakt: Daniel Örlund
Backar: Markus Jonsson - Jos Hooiveld - Nils-Eric Johansson – Kenny Pavey
Mittfält: Martin Mutumba - Jorge Ortiz - Dulee Johnson - Gabriel Özkan
Anfall: Gabriel Özkan - Antônio Flávio

Tippat Resultat: 1-1 (Flavio)
Tippad Publiksiffra: 16 580 (Nästan Fullt)

Det ska bli intressant att se vad Flavio tycker om konstgräset?

Detta vill vi alla fall gärna se:


Framåt!!!
Vi leder serien och djurgårn åker ur!!!

Här är AIK redaktionens inför:
Här är IFE redaktionens inför:
Här är AIK Fotbolls inför:
Aftonbladet: Dulee är förlåten!

Avslutar med en patetisk inför-video från en tacoätare:Jag åt Tacos igår till middag, omen?
Snart dags!!!

Inga kommentarer:

 
javascript:void(0)