torsdag 29 oktober 2009

Det är skönt att vara Gnagare!

Här är Hammarbys mardrömssäsong 2009:

FEBRUARI
Ett köpstopp mitt i jakten på nyförvärv införs. Dessutom har fotbollschefen Lasse Eriksson och tränaren Tony Gustavsson redan innan det konstaterat att de inte fått den typ av nyförvärv de önskat sig.

MARS
Hammarby går ut med målsättningen att man siktar på en topp fyra-placering. Redan då nämns Tony Gustavsson som en av de tränare som först kan få sparken om det börjar gå emot laget.
– Jag har ingen oro, säger Gustavsson innan säsongen börjat.
Rykten surrar en tid – men styrelsen går ut och förklarar sitt fulla stöd. När Gustavsson skriver på sitt nya kontrakt med klubben förlorar han dock makt över bland annat spelarrekryteringar i truppen.

APRIL
En pinne i bortapremiären mot Elfsborg. Hammarby har inte förlorat en hemmapremiär sedan 2002. Men mot Gefle 12 april blir det förlust med 2–1. Det blir bara en seger på de första sex matcherna.

MAJ
Hammarby åker ur Svenska cupen mot Mjällby. Nu bekräftas att Bajen måste spara 20 miljoner och sälja av spelare. Målsättningen för säsongen sänks till att ”hänga kvar i allsvenskan”. Hammarby tar första segern på Söderstadion för säsongen (mot Malmö 1–0). Ordföranden Jan Friedman avgår. Fotbollschefen Lasse Eriksson sparkas. Förhandlingschefen Tomas Andersson tar över hans uppgifter.

JULI
Charlie Davies, lagets stora offensiva tillgång, säljs. Staffan Thorsell blir ny ordförande. – Jag trodde aldrig att de skulle fastna för mitt namn, säger han.

AUGUSTI
Tony Gustavsson får sparken och den förre assisterande tränaren Thom Åhlund ersätter. Enligt uppgifter till SPORT-Expressen så kan detta kosta Hammarby närmare 900 000 kronor, då Gustavsson enligt uppgifter har en lön på minst 70 000 kronor i månaden. Valet är en lösning som klubben tvingas till – på grund av det utsatta ekonomiska läget i Bajen.

SEPTEMBER
Efter förlusten hemma mot Gais tvingas Staffan Thorsell fly undan hotfulla fans – med hjälp av säkerhetsvakter. Huliganer tar sig upp på Söderstadions hedersläktare och är ute efter Michael Andersson. – Det blev otäckt och hotfullt. De skrek efter Micke, säger Thorsell.

OKTOBER
Staffan Thorsell slutar som ordförande, Michael Andersson känner att han fått nog som vd. Hot mot deras familjer uppges vara en bidragande orsak även i Anderssons fall. Hammarby är fast i bottenträsket. Efter 4–2 förlusten borta mot Trelleborg finns det inget som kan rädda laget kvar i allsvenskan.

Inga kommentarer:

 
javascript:void(0)